Utakmice

11.01.2017 17:02

Hrvatski nogometni kup u malom nogometu

Na našoj ste stranici već imali prilike čitati o važnosti plasmana Futsal Dinama u osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa u malom nogometu treću godinu zaredom. Neki su od vas čitajući prvu rečenicu pomislili kako se radi o pogrešci autora prilikom imenovanja natjecanja. Nažalost, nije riječ o tome, već se kup natjecanje hrvatskih futsal klubova doista zove ovako – Hrvatski nogometni kup u malom nogometu.
Poseban bi se članak mogao napisati o delegiranju utakmica i samom sustavu natjecanja, gdje se momčadi s najjačim koeficijentom ni u kojem slučaju ne mogu sastati prije finala, međutim, to je, da apsurd bude veći, tek sekundaran problem. Puno je gore sa samim odigravanjem utakmica regionalnih kupova, te odnosom vodećih struktura prema Kupu. Tako je iz HNS-a stigla službena obavijest kako će se ove subote u prvoj utakmici osmine finala kupa sastati: MNK Pobjednik regije Istok i MNK Nacional. Naravno, ne radi se o nekom klubu čudnog imena, već se time daje do znanja kako na Istoku Hrvatske regionalna faza nije dovršena, iako po pravilniku kojeg je pisao sam HNS stoji da se mora odigrati do 31.12.2016. godine.
Dok smo mi pisali o fenomenalnom trijumfu i sjajnoj atmosferi u Karlovcu te četvrtom trofeju u Dinamovoj vitrini, naši kolege na istoku nisu imali pojma što će se uopće dogoditi s njihovim kup natjecanjem (ista priča svake godine). Razlog zašto je uopće onakva infantilna informacija o MNK Pobjedniku regije Istok i plasirana u javnost je zanimljiv. Igrom slučaja kup je na jugu osvojila ekipa Udruga Navijača Hajduka Sudionika Domovinskog Rata, popularno zvani Hrvatski Dragovoljac, dok je Dinamo trijumfirao na sjeveru. S obzirom na to da su tako popunjena dva od tri mjesta u osmini finala, te je Dinamo po koeficijentu najjači, a Dragovoljac sigurno najslabiji, iz HNS-a su jednostavnom računicom došli do zaključka kako će se osvajač regije istok naći u sredini tog poretka. Zamislite da je igrom slučaja jug osvojila neka druga momčad s više bodova skupljenih u posljednjih pet godina, mi ni danas ne bi znali tko nam je protivnik u subotu, kao što svoje protivnike ne bi znali ni ostali Klubovi. Ipak, pozivamo vas na odličnu utakmicu u subotu (Kutija, 16 sati) gdje ćete na djelu moći vidjeti trenutačno vodeću momčad II HMNL Jug i naše dečke predvođene s četiri reprezentativca.


Parovi osmine finala Kupa:


U.N.H.S.D.R. Hrvatski Dragovoljac – Split Tommy
MNK Pobjednik regije istok – Nacional
Futsal Dinamo – Kievo Knin
Vinkovci – Square
Petrinjčica – Uspinjača
Murter – Novo vrijeme
Mejaši – Porto Tolero
Osijek - Vrgorac


Jedan je od naših ciljeva da, uz Dinamo, raste i cjelokupan futsal, a pozitivne pomake već smo imali prilike vidjeti u proteklim godinama.
Dinamo – to smo mi!

Live score

Nema utakmice u tijeku
Powered by

Tablica

  • MNK Novo Vrijeme Apfel15
  • MNK Olmissum15
  • MNK Square13
  • MNK Crnica13
  • MNK Alumnus Sesvete10
  • AFC Universitas9
  • MNK Futsal Dinamo8
  • HMNK Vrgorac7
  • MNK Uspinjača – Gimka5
  • MNK Split2
Učlani se Postani punopravni član MNK Futsal Dinamo Zahtjev Povjerenici
Jedan član = Jedan glas

PLAVI SPONZOR

 

SREBRNI SPONZOR

 

BRONČANI SPONZOR

 

TEHNIČKI SPONZOR

               
MNK Futsal Dinamo © 2014. Sva prava pridržana. E-ito.hr