Prva momčad

27.02.2019 08:10

Matija Đulvat: Nadam se da će Mićo još dugo ostati u klubu

Prošli tjedan bio je prilično turbulentan za Futasl Dinamo, nekoliko dana prije derbija sa Splitom (7:4) Klub je obznanio kako dugogodišnji trener Mićo Martić više neće voditi prvu momčad koju je preuzeo stručni stožer na čelu s Alenom Jukićem, Jurajom Fabijanićem i Hrvojem Božičkovićem. U nastavku donosimo razgovor s predsjednikom kluba Matijom Đulvatom koji je našim članovima i navijačima pobliže objasnio razlog promjene na trenerskoj klupi.

„Prošlo je više od tri godine od kada je Mićo došao na trenersku poziciju na kojoj je zamijenio Matu Čuljka. Smatrali smo kako Mićo može podignuti klub i igru na višu razinu i to se pokazalo točnim. Iako nismo osvojili naslov, pod njegovim vodstvom napravili smo dobar rezultat, uvijek smo bili u vrhu lige te smo postali klub s prepoznatljivim stilom igre i ponašanjem na terenu“, rekao je Đulvat i nastavio:

„Prošle godine izgubili smo u polufinalu od Novog Vremena, o prolasku je odlučivao jedan penal, jedna lopta, stativa... Makarani su potom osvojili naslov i krenuli uzlaznom putanjom, a mi kao da smo se zaustavili. Činjenica je da u kadru više nema Matije Capara, Gorana Škorića i Kristijana Grbeše, no svi u klubu, pa i sam Mićo, osjećamo da ova ekipa ima „nešto“, da bi mogla otići daleko i ostvariti veliki rezultat“.

„Ove sezone igrali smo dobro, ali nešto je falilo, nikako da se ta igra „prelomila“ na našu stranu. Na ovaj potez odlučili smo se jer smo smatrali da je igračima bila potrebna „šok terapija“ i da ih malo prodrmamo, prebacimo odgovornost i na njih kako bi ostvarili puni potencijal. Svima u kadru, kao i meni, jako je žao jer Mićo više nije trener. Svi se nadamo da će još dugo ostati u klubu, možda i da se jednog dana vrati na trenersko mjesto, ali u ovom trenutku procijenili smo da bi promjena mogla pozitivno djelovati na ekipu da napravi zamah u nastavku prvenstva“.

Martić je i dalje u klubu…

„Mići smo ponudili da bude koordinator svim trenerima u Školi futsala, da on postane taj koji će prenositi svoje znanje na ostale. Također, ponudili smo mu da ostane član organizacije velikih događaja poput Šalate, možda dogodine i Cibone, bude kontakt s drugim klubovima i državama…“

Promjena je, barem ako sudimo po utakmici sa Splitom, urodila plodom, stručni stožer Jukić-Fabijanić-Božićković izvolijevao je tešku, ali zasluženu pobjedu…

„Juka je bio njegov pomoćnik, jako dobro poznaje igrače, naučio je jako puno od Miće i neće se u momčadi puno toga promijeniti, osim što Juka možda ima neke svoje ideje i viziju kako bi trebalo voditi momčad. Fabijanić će mu pomagati, a Božo će i dalje biti zadužen za fizičku pripremu igrača. Oni će voditi momčad do kraja sezone, a nadam se da će ostati i kasnije, tko zna, možda ostanu u Klubu dugi niz godina, kao što je i Mićo ostao“.

Nedavni financijski izvještaj pokazao je da klub stoji nikada bolje što se tiče financija, polaznika škole futsala, broja članova i prodanih ulaznica. U odnosu na prošle godine kaska jedino rezultat….

Cilj nakon ove promjene je ostao isti kao i na početku sezone. Želimo ući u finale prvenstva i napasti titulu. Činjenica jest da rezultati možda nisu na razini prošlih godina, ali na tablici smo samo bod iza trećeg mjesta. U prvom dijelu nastavka sezone imali smo dosta težak raspored, ako do kraja regularnog dijela nanižemo seriju pobjeda, mogli bismo čak dostići i drugo mjesto koje nije daleko. Kao što sam naveo, cilj ove promjene bio je da se ekipa digne, počne pokazivati puni potencijal i pobjeđivati utakmice u serijama“, rekao je Đulvat te je za kraj napomenuo kako je pozitivan financijski izvještaj kluba dokaz da klub iz godine u godinu raste na organizacijskom i sportskom planu.

Dinamo - to smo mi!

Live score

Nema utakmice u tijeku
Powered by

Tablica

 • MNK Novo Vrijeme Apfel58
 • MNK Square42
 • HMNK Vrgorac41
 • MNK Futsal Dinamo41
 • MNK Uspinjača – Gimka37
 • AFC Universitas34
 • MNK Split32
 • MNK Crnica30
 • MNK Alumnus22
 • MNK Brod 03514
 • MNK Jesenje9
 • MNK Osijek Kelme6
Učlani se Postani punopravni član MNK Futsal Dinamo Zahtjev Povjerenici
Jedan član = Jedan glas

PLAVI SPONZOR

 

SREBRNI SPONZOR

 

BRONČANI SPONZOR

 

TEHNIČKI SPONZOR

           
MNK Futsal Dinamo © 2014. Sva prava pridržana. E-ito.hr