Prva momčad

07.11.2019 09:54

Herceg: Svi su me odlično prihvatili, imam osjećaj da sam tu već godinama

Pobjeda protiv Crnice u odlično ispunjenoj Kutiji šibica bila je imperativ, Plavi su pokazali karakter, odvažnost, kvalitetu i strpljivost te su na kraju zasluženo slavili s 4:0. No, konačni rezultat je možda „viši“ od realnog stanja na terenu. Iako je Dinamo, pogotovo u prvom dijelu, bio bolja momčad smo uz gol promašili četiri zicera, Šibenčani su u nastavku odigrali odlično te je u trenucima izjednačujući gol „visio“ u zraku.

No, tada je na scenu nastupio naš vratar Mario Herceg koji je još jednom potvrdio kako je njegovo dovođenje bilo pun pogodak. Upisao je svoj prvi „clean-sheet“ i bio jedan od najzaslužnijih za trijumf protiv Crnice.

„Odigrali smo odličnu utakmicu, upisali prvu pobjedu te pokazali pravo lice Futsal Dinama“, rekao nam je u startu Herceg koji se odlično snašao na vratima Plavih „Lijepo je igrati utakmice pred punim tribinama. Svaki igrač živi za takve trenutke, no Boysi su neka sasvim druga priča i podižu atmosferu na neku novu razinu. Zaista je poseban doživljaj igrati ispred takvih navijača“.

Herceg je u Zagrebu već tri mjeseca, jesi li se prilagodio?

„Nemam dojam da je prošlo već tri mjeseca, možda zato što mi je ovdje jako dobro“, kroz smijeh govori Herceg, „Futsal Dinamo je jedna velika obitelj, svi su me srdačno prihvatili tako da imam osjećaj da sam ti već godinama“.

A život u Zagrebu?

„Tu se još prilagođavam jer dolazim iz manje sredine. Ovdje je tempo života puno brži, a najviše mi smeta što se puno vremena izgubi na putovanje i u gužvama. Dobra strana Zagreba je pak što je pun prilika i mogućnosti“.

Unatoč dobrim individualnim partijama, učinak Kluba u prva tri kola nije bio obećavajući. Porazi od Novog Vremena i Squarea te remi u Jelkovcu protiv Alumnusa malo su „uplašili“ naše navijače. Kako si zadovoljan svojim i momčadskim učinkom na početku sezone?

„S jedne strane sam zadovoljan jer sam nakon duže pauze nastavio braniti u istom tempu i na istoj razini, dok s druge strane ne mogu biti zadovoljan jer mislim da smo mogli uzeti puno više bodova na početku sezone“.

U nedjelju (10.11.) gostujemo na jednom od najtežih terena, u Vrgorcu protiv viceprvaka države u čijim je redovima Herceg proveo čak 13 godina. Kakav je osjećaj ponovno se vratiti na parket vrgoračkog Doma športova?

„Istina, nakon godinu dana vraćam se u Vrgorac u novoj ulozi, na suprotnoj strani. Bit će mi to malo neobično jer sam tu proveo dugi niz godina. Vrgoračka publika cijeni i dobro poznaje futsal tako da očekujem pune tribine i dobru atmosferu“.

Postoje li nekakve razlike u treninzima i metodama rada u Futsal Dinamu i Vrgorcu?

„Svaki klub ima drugačiji princip rada ali je cilj isti, tako je i u ovom slučaju. U Futsal Dinamu dosta se radi na taktici, posebno se pripremamo za svakog protivnika, a i onaj kondicijski dio je na visokom nivou“.

Kada pričamo o golmanima u 1.HMNL koje bi izdvojio kao najbolje, a koje kao najperspektivnije?

„Trojac iz reprezentacije Žarko Luketin (Olmissum, op.a.), Filip Bašković (Novo Vrijeme, op.a.) i Zoran Primić (Square, op.a.) zasigurno pokazuje najviše. Od mlađih, izdvojio bih Marka Vukovića iz Uspinjače Gimke i Nikolu Čizmića iz Splita koji bi trebali dosta napredovati s obzirom na to da imaju veliku minutažu u svojim klubovima.

Za kraj, upitali smo Hercega s kim se iz ekipe najviše druži u svoje slobodno vrijeme?

„Ne bih izdvajao nikoga jer smo svaki dan zajedno barem tri sata, nekada i više, ovisi koliko treninga imamo taj dan, tako da se družim sa svima“.

A priliku za novi „team-building“ igrači će imati već u nedjelju, kada gostuju u Vrgorcu. Utakmica počinje u 18 sati, a prenosit će se na našem YouTube kanalu. Službenu potvrdu prijenosa objavit ćemo na vrijeme na našim službenim kanalima.

Dinamo – to si ti!

Live score

Nema utakmice u tijeku
Powered by

Tablica

  • MNK Novo Vrijeme Apfel15
  • MNK Square10
  • MNK Olmissum9
  • AFC Universitas9
  • MNK Crnica9
  • MNK Alumnus Sesvete7
  • MNK Futsal Dinamo5
  • HMNK Vrgorac4
  • MNK Uspinjača – Gimka2
  • MNK Split1
Učlani se Postani punopravni član MNK Futsal Dinamo Zahtjev Povjerenici
Jedan član = Jedan glas

PLAVI SPONZOR

 

SREBRNI SPONZOR

 

BRONČANI SPONZOR

 

TEHNIČKI SPONZOR

               
MNK Futsal Dinamo © 2014. Sva prava pridržana. E-ito.hr