Klub

19.07.2017 16:51

VELIKI REZIME: Što smo radili, gdje smo sve bili + planovi za dalje

Igrači Futsal Dinama trenutno se nalaze na zasluženom godišnjem odmoru, pripreme za novu sezonu počinju tek krajem kolovoza, a mi ćemo ukratko rezimirati što smo sve radili i gdje smo sve bili u prošloj sezoni, statistički najuspješnijoj u Dinamovoj povijesti. Dinamo je prvenstvo završio u polufinalu, u nacionalnom Kupu izborili smo završnicu iz koje nas je neopravdano izbacio zeleni stol HNS-a, a obranili smo naslov u Regionalnom kupu i pritom osvojili peti trofej u klupskoj povijesti. Iza Futsal Dinama je veliki broj humanitarnih akcija, pokrenutih projekata i ostvarenih suradnji. No, krenimo redom...

Prije početka prošlosezonskih priprema najavili smo nova pojačanja – Mihovila Prgometa, hrvatske reprezentativce Vedrana Matoševića i Kristijana Grbešu te reprezentativca Engleske Douglasa Reeda. Svi navedeni igrači na neki su način opravdali svoje dovođenje, iako nam je žao što su teške ozljede spriječile Matoševića i Prgometa da maksimalno pokažu svoje umijeće.

Dinamo je s pripremama počeo krajem kolovoza 2016., a nakon pobjeda u revijalnim utakmicama na humanitarnim turnirima u Dubravi i Dugavama, koji se od ove godine nalaze u sklopu natjecanja Trofej Dinamo, Plavi su se zaputili na pripreme u Zadar u kojem smo uspješno odmjerili snage s finskim FC Kemijem i Futsal Zadrom.

Nakon Zadra otputovali smo na jaki međunarodni turnir Futsal Maniacs Trophy u Švicarsku. U polufinalu smo nakon penala svladali češkog prvaka i stalnog sudionika Elitne runde UEFA Futsal Cupa Era-Pak Chrudim, a u finalu smo s minimalnih 0:1 izgubili od slavne Benfice, koja je sezonu ranije završila treća u Europi.

Prije treće Šalate Futsal Dinamo je predstavio novog generalnog sponzora i partnera, Karlovačko pivo, s kojim smo imali nekoliko zapaženih akcija tijekom sezone, poput natjecanja za Karlovačko igrača kola i sezone kojeg je osvojio Matej Horvat te Karlovačko korner, akcije u kojoj igrači Dinama mogu počastiti svoje navijače besplatnom rudnom Karlovačkog ako padne gol iz kornera bez da lopta dotakne parket. Jedini gol iz Karlovačkog kornera u prošloj sezoni zabio je Kristian Čekol protiv Novog Marofa i razveselio naše navijače koji su bili na toj utakmici.

Na tradicionalnoj utakmici Futsal Dinama na Šalati, u spektakularnom ambijentu prošle je godine gostovao grčki klub AC Dukas, utakmica je završila 5:5, a naši gosti ostali su očarani atmosferom koju su napravili naši vjerni navijači.

Pred početak sezone predstavili smo i peto pojačanje, pivota Ivana Hercega koji također kroz sezonu nije imao sreće s ozljedama.

Uslijedio je jesenski dio polusezone u kojem smo odigrali 14 utakmica, upisali 11 pobjeda, remi i dva poraza, a osvojili smo i Županijski kup u Karlovcu svladavši u finalu Jesenje s 2:0. Od svih utakmica, najupečatljivija je ostala u zadnjoj sekundi izborena pobjeda u ludom dvoboju protiv Squarea.

Nakon polusezone u Martinovki je održana redovna Skupština Kluba na kojoj je prikazan financijski izvještaj za 2014. i 2015. te za razdoblje od siječnja do rujna 2016. godine. Također, usvojio se poslovni plan za 2017. te je imenovan novi tajnik Kluba Kristijan Tudja.

Proljetni dio polusezone otvorili smo dvjema uvjerljivim pobjedama protiv kninskog Kijeva u osmini finala kupa Hrvatske (14:4), no tada smo doživjeli tešku opstrukciju od strane Hrvatskog nogometnog saveza i osoba koje vode hrvatski futsal. Dinamo je izbačen zbog neplaćenih članarina prije prve utakmice u 2017. godini, a kasnije je dokazano kako većina klubova nije platila iste prije svoje prve utakmice u aktualnoj godini. Jedini klub koji je zbog toga kažnjen, i to najdrastičnijom kaznom u sportu - izbacivanjem iz natjecanja, bio je Futsal Dinamo. HNS je u našem slučaju još jednom potvrdio svoju nedosljednost zbog koje je u pitanje dovedena regularnost prošlosezonskog prvenstva i kup natjecanja.

Uslijedio je nastavak prvenstva u kojem smo regularni dio završili na trećem mjestu, a upisali smo i jednu od najvećih pobjeda u klupskoj povijesti, svladavši ljute rivale na peti rođendan kluba u Splitu s 4:3. Sa Split Tommyjem susreli smo se i u polufinalu prvenstva, nakon dvije izjednačene utakmice rezultat je bio 1:1, no Dinamo je pokleknuo u majstorici u Splitu i svoj prvenstveni put završio u polufinalu.

Futsal Dinamo je u travnju ove godine organizirao novu redovnu Skupštinu kluba na kojoj je uprava kluba, zbog ranije navedenog izbacivanja iz kupa, ponudila Skupštini mandate na raspolaganje. Skupština je odluku o povjerenju izglasala jednoglasno. Također, na skupštini je detaljno izanaliziran cjelokupni financijski izvještaj za 2016. godinu. Futsal Dinamo je u 2016. uprihodio rekordnih 980.356 tisuća kuna, a rashodovao 935.890 tisuća.

Kao i u godinama ranije, Dinamo je u prošloj sezoni sudjelovao u nekoliko humanitarnih utakmica i akcija. Tako smo u listopadu prošle sezone odigrali humanitarni turnir u Krapini za Udrugu distrofičara Krapina i Udrugu iLab iz Zagreba u kojem smo u finalu slavili protiv MNK Jesenja (3:2).

Igrači, stručni stožer i dio uprave kluba je 18. studenog 2016. otišao u posjet Vukovaru. Posjetili smo novootvoreni Klub Navijača Dinama Bad Blue Boys Vukovar i sva memorijalna mjesta u Gradu Heroju, dok je u nedjelju, 20. studenog, pred utakmicu protiv Splita u Kutiji Šibica predstavljena knjiga legendarnog pripadnika postrojbe HOS-a, Damira Markuša: “58. – HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca”.

Vukovar smo posjetili i tjedan dana kasnije, nakon prvenstvene pobjede u Slavonskom Brodu, kako bismo odigrali sada već tradicionalnu utakmicu u čast žrtava Grada Heroja protiv Aurelije (8:0), a prihod od utakmice išao je za potrebe obnove jednog od simbola stradanja Grada, Vukovarskog vodotornja.

U siječnju 2017. Dinamo je gostovao u Kotoribi u humanitarnoj utakmici za oboljelog Niku Paheka. Futsal Dinamo je u sjajnoj atmosferi koju su upotpunili Boysi sa sjevera Hrvatske svladao lokalni MNK 75 s 5:1.

U veljači 2017. Dinamo je u Ljubuškom odigrao humanitarnu utakmicu protiv lokalnog kluba, a sav prihod s iste išao je u korist udruge Duga Ljubuški koja skrbi za djecu s posebnim potrebama.

U travnju 2017. Futsal Dinamo je organizirao humanitarnu akciju na domaćoj prvenstvenoj utakmici protiv Broda. U vrijeme Uskrsa odlučili smo se sjetiti onih kojima je pomoć najpotrebnija te smo u suradnji s našim navijačima prikupili potrepštine koje smo donirali udruzi Sv. Vinko Paulski iz Vukovara koja pomaže sugrađanima slabijeg imovinskog statusa i obiteljima s više djece.

Također, od prošle sezone Futsal Dinamo od svake prodane godišnje ulaznice izdvaja 25 kuna za pomoć jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi. Za prvu godinu, Futsal Dinamo je pomogao OŠ Julija Klovića kojoj je od skupljenih novaca klub kupio printer i ostale uredske potrepštine.

Prošle godine uveli smo opciju osobnog sponzorstva. Radi se o prvom takvom sustavu financiranja u Hrvatskoj, a cilj je omogućiti pojedincima (fizičkim osobama) da postanu sponzori kluba kroz više mjesečnih uplata putem trajnog naloga ili putem jednokratne uplate financijskih sredstava. Futsal Dinamo je klub koji se velikim dijelom financira od svojih navijača i članova. Hvala Vam zbog toga, bez Vas ne bismo postojali. Dinamo ste svi VI!

Klub je dogovorio suradnju s Tvrtkom Potomac d.o.o. koja članovima daje 10 posto popusta na kupnju svih proizvoda iz njenog asortimana te daruje klub sa 150 kravata, a čiji su dizajn izabrali članovi.

Od prošle sezone o zdravstvenom stanju naših igrača i trenera brine Specijalna bolnica Sv. Katarina koja našim članovima osigurava 10 posto popusta na sve usluge uz predočenje članske iskaznice.

Ostvarena je suradnja i sa suvenirnicom Navi u Tkalčićevoj u kojoj možete kupiti magnete s obilježjima Futsal Dinama, a u prodaju smo pustili i limited edition Nike Dri-FIT majicu posebno dizajniranu za peti rođendan kluba.

Ovim putem se zahvaljujemo svim našim sponzorima (od kojih su najveći Poliklinika Milojević, Karlovačko i Jelena Trade) i poslovnim partnerima,  koji su nam pomogli u prošloj sezoni.

Futsal Dinamo je u 2017. pokrenuo i Dinamov Pub Kviz. Do sada su održana dva izdanja, a u oba je slavila ekipa Draganićka farma, dok je na oba kviza kao drugoplasirana završila ekipa koja se na prvom zvala Cupan 2, a na drugom Minutaža Miralema Ibrahimovića. Sljedeći kviz održat će se u tjednu prije spektakla na Šalati koji će se ove godine održati 1. rujna.

Dinamo je u prošloj sezoni pokrenuo i Twitter profil na kojem komuniciramo na engleskom kako bismo se dodatno povezali s međunarodnom futsal zajednicom, ali i kako bi svijetu približili naš demokratski model upravljanja klubom te jedinstvenu atmosferu koja vlada na našim futsal utakmicama.

Na kraju sezone na Kegliću je održan Dinamov članski tjedan na kojem je, između ostalog, odigran premijerni članski turnir. Ekipe sastavljene od članova kluba na draftu su mogle izabrati jednog igrača Futsal Dinama, a premijerni turnir osvojila je ekipa Nadzorni Odbor koja je u svoj sastav izabrala Sadata Ziberija.

Također, prošle godine pokrenut je i naš bratski klub Boksački klub Dinamo, kojem je glavni cilj očuvati vrijednosti Zagreba i njegovu slavnu sportsku tradiciju te omogućiti mladim Zagrepčanima mjesto na kojem će imati priliku baviti se sportom i učiti o pozitivnim vrijednostima. Pokretanje BK Dinamo prvi je korak k osnivanju Sportskog društva Dinamo.

Na kraju sezone klub su napustila tri igrača. Matej Horvat i Sadat Ziberi željeli su se okušati u inozemstvu i otišli su u talijanski Milano, a engleski reprezentativac Doug Reed u Manchester. Ovom prilikom zahvaljujemo se još jedinom našim bivšim igračima na svemu što su dali za klub i želimo im sve najbolje u nastavku karijere!

Napredak u prošloj sezoni i zapažene rezultate ostvarila je i Dinamova Škola Futsala, a rezime tog segmenta kluba prikazat ćemo u narednim danima.

Dinamo je u 2017. pokrenuo i veliko natjecanje Trofej Dinamo s ciljem da vratimo mlade na sportska igrališta i pronađemo najbolju malonogometnu ekipu Grada Zagreba. Za sada je odigrano četiri od pet turnira s kojih će se osam najboljih ekipa plasirati na veliku završnicu na Šalati. Finale premijernog Trofeja Dinamo odigrat će se 1. rujna, neposredno pred spektakl Futsal Dinama. Sljedeći turnir u sklopu natjecanja su Dugave, od 25. do 27. kolovoza, a rezime dosadašnjeg Trofeja Dinamo, ukupni poredak te popis svih igrača i ekipa pronađite OVDJE.

Dinamo je u 2017. godini, točnije 21. ožujka proslavio i peti rođendan kluba. Futsal Dinamo je od amaterskog drugoligaškog kluba u prilično kratkom razdoblju postao jedan od najjačih futsal, a mogli bismo reći i sportskih kolektiva u državi. Za sada u 2017. godini imamo više oko 1200 članova i do kraja godine želimo srušiti rekord iz 2014. kada smo imali 1608 članova. Sve o tome kako se učlaniti u Klub pronađite OVDJE.

Futsal Dinamo je klub koji je nastao i uzdignuo se na snazi svojih članova, navijača i volontera bez kojih ovaj klub ne bi bio na aktualnoj razini. Klub u 2017. ima svega petoricu zaposlenih, a iz ovog teksta je vidljivo koliko je toga Futsal Dinamo napravio za zajednicu, napredak sporta i promicanja pozitivnih vrijednosti “dinamovštine”, purgerskog duha i Zagreba. Radi se o velikoj volji, trudu, upornosti i “stotinama” radnih sati koje su naši volonteri izdvojili u svoje slobodno vrijeme.

Ovim putem pozivamo sve naše članove i navijače koji imaju želju volontirati i dodatno pomoći klubu da nam se jave u klupski inbox ili na mail info@futsal-dinamo.hr. Futsal Dinamo nagrađuje vrijedni rad i trud kojeg nam pružaju naši volonteri.

Futsal Dinamo nije obični futsal klub. Futsal Dinamo je klub koji funkcionira prema demokratskom principu potpuno transparentno. Futsal Dinamo predstavlja ideal i težnju koju bismo voljeli vidjeti u hrvatskom sportu i društvu.

Futsal Dinamo je klub njegovih članova i navijača. Futsal Dinamo JESU njegovi članovi i navijači. Preko Futsal Dinama borimo se za pošteniji i transparentniji sport koji pripada navijačima, a ne maloj skupini pojedinaca. Jer, duh našeg kluba je duh našeg grada.

Vidimo se 1.9. na Šalati!

 

Tablica

  • MNK Split Tommy58
  • MNK Futsal Dinamo56
  • MNK Novo Vrijeme Apfel48
  • HMNK Vrgorac41
  • MNK Crnica30
  • MNK Square29
  • F.C. Nacional27
  • MNK Brod 03525
  • MNK Osijek Kelme25
  • MNK Alumnus25
  • MNK Uspinjača11
  • MNK Albona Potpićan ’985
Učlani se Postani punopravni član MNK Futsal Dinamo Zahtjev Povjerenici
Jedan član = Jedan glas

PLAVI SPONZOR

 

ZLATNI SPONZOR

 

SREBRNI SPONZOR

 

BRONČANI SPONZOR

 

TEHNIČKI SPONZOR

MNK Futsal Dinamo © 2014. Sva prava pridržana. E-ito.hr