Klub

07.04.2019 08:12

Uvjeren sam da ćemo igrati Ligu prvaka s Barcelonom, Sportingom, Benficom….

Doktor Nikola Milojević uz nas je od prvog dana, još dok smo kao nepoznati zagrebački klub najavili svoje predstavljanje na Šalati, dok smo bili na nuli i nismo mogli niti sanjali u što će se sve ovaj projekt pretvoriti.

Pet godina kasnije naš prijatelj, navijač, član i (plavi) sponzor i dalje je tu, a mi smo drugi put porazgovarali s njim za klupsku stranicu Kluba.

> Klub je dignula simbioza igrača i navijača, kvartovski pristup…

Nedavno ste produžili sponzorstvo svoje Poliklinike Futsal Dinamu. Koliko je ta vaša odluka temeljena na emocijama, a koliko na ekonomskom razmišljanju?

„I jedno i drugo. U početku je to sve bilo vođeno emocijama, jer Futsal Dinamo je klub koji gradimo zajedno niz godina i to nije samo klub već način života u gradu Zagrebu. To je nešto jako blizu moga srca i otkad sam se vratio iz Londona meni je jako bitno da ne radim sve samo za svoju kliniku, već i da radim nešto za ljude oko mene i to me ispunjava, pogotovo kroz nogomet, navijače Dinama, jer sam u korijenima ja Dinamovac.

Što se tiče ekonomske strane razmišljanja, evo vam jedan primjer: bio je tu u Zagrebu jedan Škot koji me posjetio iz Londona i poveo sam ga na utakmicu Futsal Dinama. Gleda on tamo 2000 navijača kako navijaju, oduševljen jede kokice i uživa, ali kao pravi Škot mi kaže: “Nikola, ovo je prekrasno, ali nije ti ovo baš ekonomski isplativo, to što si sponzor ovdje”.

A baš to se pokazalo da nije točno, jer meni dolaze pacijentice koje kada pitam kako to da su izabrale mene, kažu: “Moj muž obožava Dinamo, Futsal Dinamo, prati Kutiju Šibica” (smijeh). Kad sam mu to rekao, samo je šutio“.

Dakle, vi smatrate da sponzorstvo Futsal Dinamu ima utjecaja na poslovanje vaše tvrtke i pomaže vam u radu Poliklinike Milojević?

„Pa da, govorili su mi da to nema ekonomski veze, a pokazalo se da to ima velikog utjecaja na rast broj klijenata. Pokazalo se da ako činiš nešto dobro i normalno u životu da ti se to vrati i to se svake godine dokazuje ispočetka“.

Ali vaša ciljana skupina su ženska populacija, a ne muška koja u pravilu dolazi na utakmice Futsal Dinama…

„Ali mi imamo popust za sve ženske članove Futsal Dinama (hahaha). Šalu na stranu, ja sad imam muškarce koji doslovno za ruku dovedu ženu jer su joj rekli: “ideš kod ovog doktora na tretman ako želiš već tretman”. S druge strane, neke žene kažu da im muž nije prigovarao kad su najavile tretman jer su odlučile otići meni koji sam sponzor Futsal Dinama“.

Podržavate članski model, ali mnogi će ga kritizirati tako da kažu da nije pošteno da vi kao sponzor imate jednako pravo odlučivanja kao član koji samo uplati članarinu“.

„Apsolutno podržavam članski model jer jedan klub nije ničije privatno vlasništvo niti jednog sponzora. Klub je dio načina života, dio ovog grada i apsolutno svi koji vole taj klub ravnopravno moraju imati pravo odlučivanja o tom klubu. Tako da ja sam sretan što sam dio toga, što sam sponzor i meni je dovoljno kada vidim koliko je naša zajednica Futsal Dinama zahvalna meni što podržavam ovu obitelj“.

Volonteri oko kluba su po meni vrjedniji nego neki sponzor kluba, naša vodilja je vrjednija nego bilo koja uplata na račun kluba kroz sponzorstvo“.

Što očekujete od ove sezone?

„Očekujem da osvojimo naslov prvaka! Prvenstvo je ravnopravnije nego ikad, jako je čudna zapravo ova sezona, ali mi se podižemo, imamo problem samo sa srećom, jer nam je stalno falio gol, dva i mislim da se to mora vratiti. Nešto mi miriši na to da je forma tempirana za play off i pobjedu u finalu“.

Kako gledate na razvoj našeg kluba?

„Meni je razvoj našeg kluba nevjerojatan. U par godinama smo se razvili u nešto što znači u gradu Zagrebu, čak smo jako promovirali futsal kao sport jer ljudi nisu znali što je futsal do sada. Uvjeren sam da ćemo u narednih pet godina i dalje biti klub na koji će svi biti ponosni i da ćemo konačno igrati Ligu prvaka s Barcelonom, Sportingom, Benficom. Nadam se i da će futsal postati olimpijski sport.

I naravno, ono što jako želim, kada se stvari poslože kako trebaju, da ćemo biti velikog Dinama, da ćemo biti najmanje partneri Dinamu“.

Koja je poruka drugim potencijalnim sponzorima?

„Oni kojima se čine da ne mogu imati benefit od sponzorstva u Futsal Dinamu neka samo dođu vidjeti kolika je to energija i pozitiva u ovom klubu. Od svog mog PR-a koji radim, a koji je potreban svakoj firmi, mislim da ovaj koji imam od Futsal Dinama najveći zgoditak. Zamislite samo kakav to benefit može imati biti od ulaganja u ovu zajednicu. Ako estetska kirurgija ima taj benefit, kako neće imati neka osiguravajuća kuća, pivovara, benzinska postaja gdje će točiti gorivo svi navijači ili telekomunikacijska tvrtka. A Futsal Dinamo će samo rasti i svi koji se ne odluče sada biti sponzori bit će im žao za propuštenom prilikom i na kraju njima će to biti skuplje“.

Live score

Nema utakmice u tijeku
Powered by

Tablica

 • MNK Novo Vrijeme Apfel58
 • MNK Square42
 • HMNK Vrgorac41
 • MNK Futsal Dinamo41
 • MNK Uspinjača – Gimka37
 • AFC Universitas34
 • MNK Split32
 • MNK Crnica30
 • MNK Alumnus22
 • MNK Brod 03514
 • MNK Jesenje9
 • MNK Osijek Kelme6
Učlani se Postani punopravni član MNK Futsal Dinamo Zahtjev Povjerenici
Jedan član = Jedan glas

PLAVI SPONZOR

 

SREBRNI SPONZOR

 

BRONČANI SPONZOR

 

TEHNIČKI SPONZOR

           
MNK Futsal Dinamo © 2014. Sva prava pridržana. E-ito.hr