Klub

31.03.2016 11:50

Preuzimamo odgovornost za sinoćnje incidente, ali očekujemo da to učini i osoba koja je incident izazvala

Povodom događaja na jučerašnjoj utakmici između Futsal Dinama i Nacionala želimo prije svega izraziti žaljenje zbog nemilih događaja koji su kulminirali udaranjem vratara gostujuće momčadi Ivana Pavlića od strane našeg navijača. Radi se o pojedinačnom činu za kojeg nema opravdanja i mi ga kao klub najstrože osuđujemo. Našem sportskom prijatelju Ivanu želimo da se što prije oporavi i vrati na teren. Također se želimo ispričati i svim našim vjernim navijačima kao i cjelokupnom sportskom dijelu Nacionala na nemilom incidentu koji je završio prekidom utakmice. Naš je stav da fizičkim obračunima bilo kakve vrste bez obzira na provokacije druge strane, nema mjesta na športskim borilištima.

Futsal Dinamo učinit će sve da se ovakve scene više nikada ne ponove.

Klub ovim putem preuzima svu odgovornost radi propusta u organizacijskom smislu, međutim, radi objektivnog informiranja moramo ukazati na neprimjereno ponašanje Ivice Đole, inače osuđivanog za razna kaznena djela i osobe krajnje dvojbenog morala. Riječ je o osobi koja je svim ljudima aktivnima u hrvatskom futsalu poznata po krajnje neprihvatljivom ponašanju koja se nebrojeno puta manifestiralo kroz provokacije. Đolo od osnutka našeg kluba vrši konstantne napade na Futsal Dinamo i naše navijače šireći netrpeljivost i unoseći zatrovane odnose u hrvatski futsal. Koji su njegovi motivi za to ne znamo, ali jedan je svakako zavist radi konkurencije koju je dobio u gradu.

Na jučerašnju utakmicu Đolo dolazi s tri zaštitara i s tribine provocira gledatelje od prve sekunde susreta. Sve je eskaliralo kada pred kraj poluvremena verbalno pa fizički napada gledatelje (nije bila riječ o BBB, nego o običnim navijačima). Tada slijedi reakcija. Za sve ovo Futsal Dinamo ima više svjedoka, pa i video materijal kojim ćemo dokazati njegovo neprihvatljivo ponašanje. Đolo nakon svega ulazi na teren i prijeteći maše prema publici koja već navija i nema namjeru nikoga napadati. Tek nakon toga navijači ulaze u teren i ponovno napadaju Đolu koji bježi. U tom metežu netko nažalost udara vratara zbog čega još jednom izražavamo žaljenje i duboku ispriku.

Tijekom sljedećih dana, Futsal Dinamo će sazvati konferenciju za medije na kojima ćemo javnosti podastrijeti dokaze za naše tvrdnje.

Na kraju moramo u potpunosti demantirati navode Ivice Đole o navodnom vrijeđanju i prijetnjama igračima Nacionala srpske nacionalnosti. Svi koji su bili u dvorani znaju da je i to svjesno širenje lažnih informacija zbog kojih će Futsal Dinamo poduzeti sve zakonom predviđene korake.

Live score

Nema utakmice u tijeku
Powered by

Tablica

  • MNK Novo Vrijeme Apfel21
  • MNK Square20
  • MNK Crnica16
  • MNK Olmissum15
  • MNK Futsal Dinamo11
  • HMNK Vrgorac11
  • MNK Alumnus Sesvete10
  • AFC Universitas10
  • MNK Uspinjača – Gimka6
  • MNK Split2
Učlani se Postani punopravni član MNK Futsal Dinamo Zahtjev Povjerenici
Jedan član = Jedan glas

PLAVI SPONZOR

 

SREBRNI SPONZOR

 

BRONČANI SPONZOR

 

TEHNIČKI SPONZOR

               
MNK Futsal Dinamo © 2014. Sva prava pridržana. E-ito.hr