Klub

30.11.2019 12:09

Oni su baš to – Jedni za druge i dolaze u Cibonu u velikom broju

Hodaju bivši ovisnik, osuđenik, dijete s Down sindromom na konju i terapeut – zvuči kao početak nekog crnohumornog vica, ali zapravo je jedna od najljepših priča u Hrvatskoj jer tako ukratko izgleda jedan od projekata udruge „Jedni za druge“. Osnovana je u rujnu 2008.  primarno s ciljem prevencije ovisnosti te njihove psihosocijalne rehabilitacije i resocijalizacije, te s ciljem unapređenja mentalnog zdravlja i pružanja psihološke pomoći djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Udruga koja se baš kao i Futsal Dinamo u svom radu oslanja na volontere danas podiže kvalitetu života za 65 djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, 20-ak apstinenata, bivših ovisnika o alkoholu, psihoaktivnim tvarima, kocki i internetu i trenutno 4 osobe uključene u izvršavanje rada za opće dobro na slobodi te brojnim volonterima i roditeljima koji su našli sreću i zadovoljstvo u pomaganju drugima.

„ U rad Udruge uključeni su i branitelji Domovinskog rata i svi skupa uživamo. Sjajno je na jednom mjestu vidjeti ljude koji si međusobno pomažu, a koji su toliko različiti i uživaju pomagati djecu s Down syndromom, djecu i mlade s cerebralnom paralizom i lakšom mentalnom retardacijom, mlade te odrasle osobe s multiplom sklerozom, osobe s različitim motoričkim teškoćama, djecu s ADHD sindromom, autizmom, govornim teškoćama, slijepe i slabovidne osobe, gluhe i nagluhe osobe, one s lakšim psihičkim teškoćama…“ nabraja Sanja Maroević posebno ponosna na malu ergelu konja koji su neizostavni članovi Udruge.

Resocijalizacija ovisnika kroz aktivnosti terapije jahanjem u kojoj oni pomažu rehabilitaciji djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaliditetom i na pomagače i na jahače osim terapijskih efekata ostavlja trajne i duboke veze i daje kvalitetu njihovoj svakodnevici, osobnom rastu i vrijednostima. Jedni se rehabilitiraju, drugi se pri tome resocijaliziraju, a svi zajedno, uz neizostavnog konja, utiremo put destigmatizacije. Brojni volonteri i bivši polaznici programa čine dio velike obitelji koja utjelovljuje ime – Jedni za druge.

 

U tu obitelj nekoliko puta smo uključili i naše navijače, a najpoznatija akcija bio je natječaj za dizajn te prodaja majice koja je postala kultna po tome što je i nedavno prema njoj nastao i grafit u zagrebačkom Cvjetnom naselju.

Imamo sjajnu suradnju i neprocjenjivo prijateljstvo s Futsal Dinamom, a naši članovi obožavaju doći na utakmice. Jedna slijepa štićenica kad god je mogla je posjećivala svaku utakmicu i uživala u energiji navijača koja joj je prenosila događaje na terenu. Hvala im u ime svih naših članova za sve što su učinili za nas kao i na ovom pozivu u Cibonu“ najavila je subotu 7.12. Sv. Nikolu u plavoj Ciboni Sanja Maroević.

Više o  Udruzi i kako se uključiti na http://www.jednizadruge.hr/

Live score

Nema utakmice u tijeku
Powered by

Tablica

  • MNK Novo Vrijeme Apfel21
  • MNK Square20
  • MNK Crnica16
  • MNK Olmissum15
  • MNK Futsal Dinamo11
  • HMNK Vrgorac11
  • MNK Alumnus Sesvete10
  • AFC Universitas10
  • MNK Uspinjača – Gimka6
  • MNK Split2
Učlani se Postani punopravni član MNK Futsal Dinamo Zahtjev Povjerenici
Jedan član = Jedan glas

PLAVI SPONZOR

 

SREBRNI SPONZOR

 

BRONČANI SPONZOR

 

TEHNIČKI SPONZOR

               
MNK Futsal Dinamo © 2014. Sva prava pridržana. E-ito.hr