Klub

26.01.2018 14:21

Futsal Dinamo od Prevlake do Dunava

Dok hvatamo zalet učlanjenja za tekuću godinu, zgodno se prisjetiti što smo sve postigli u prethodnoj, 2017. Naravno, o tome zašto je važno širiti našu ideju o demokratski vođenom klubu važno je govoriti u ova teška vremena. Krajem prošle godine svjedočili smo grčevitim pokušajima obrane postojećih nedemokratskih uzusa upravljanja nogometom u Hrvatskoj. Nema veze, svjesni smo i sami da predstavljamo avangardu u Hrvatskoj po pitanju načina funkcioniranja jednog sportskog kolektiva, udruge, ali i skupine istomišljenika, ako naš klub možemo tako nazvati. Uostalom, kao što kaže izreka - noć je najtamnija pred svitanje.

Mi uistinu imamo na što biti ponosni u ove protekle četiri godine, a vjernost naših članova čak je i skepticima možda najlakše dokazati kroz brojke. Upravo zbog pedantnosti vođenja klupske administracije, moguće nam je i statistiku prikazati na zabavan način. Primjerice, pobrojali smo preko 160 hrvatskih naselja iz kojih su se dinamovci učlanjivali u naš i svoj klub. Da, i pritom mislimo doslovno na cijelu Hrvatsku, od Prevlake do Dunava. Bukvalno rečeno, od Cavtata, Mlina, Mokošice i Dubrovnika, preko Ploča, Metkovića i Tučepa, sve do krajnjeg sjevera Hrvatske - Preloga, Kotoribe, Varaždina i Čakovca. Dinamo vole i u Dalmatinskoj zagori - učlanjivali smo u Imotskom, Drnišu, Kninu, kao i u plavoj dalmatinskoj utvrdi - Šibeniku. Poseban su kuriozitet hrvatski otoci, tako smo u prošloj godini bilježili učlanjenja u Krku, Omišlju, Rabu i Vela Luci.

Bez brige, zastupljen je i zapad zemlje: ima nas i u Puli i Rovinju. Slavonija i Dinamo, tu ljubav moramo svaki puta naglasiti, jer naša je navijačka vojska tamo veoma brojna - od Slavonskog Broda, Županje, Vinkovaca, Nuštra, Vukovara, Osijeka, sve do Našica i Donjeg Miholjca. Hvala vam svima od srca, a ove godine, nadamo se da ćemo i proširiti naš popis gradova. Dakako, ništa od ovog ne bi bilo moguće bez dvije stvari: naše jake baze u Zagrebu i okolici, kao ni bez naših vjernih povjerenika. Stoga ćemo se ove godine potruditi organizirati još više druženja, plavih noći i ostalih klupskih događanja kako u metropoli, tako i u našim većim i manjim središnjicama.

Sve u svemu, iza nas je uspješna 2017. po pitanju članstva, a u tekućoj 2018. imamo isti cilj - obaranje rekorda! Brojka od 1608 članova iz premijerne 2014. itekako je dostižna. Na svima je nama da ljubav prema Dinamu širimo od najmlađih generacija do onih koji pamte Dinamove najveće europske uspjehe. Lani smo, na primjer, u klub učlanili 40-ak novorođenčadi, a upravo je to naš najveći zalog za budućnost. Moramo se usuditi vjerovati i biti promjena koju želimo vidjeti.

Dinamo - to smo mi!

Live score

Nema utakmice u tijeku
Powered by

Tablica

 • MNK Uspinjača – Gimka6
 • MNK Novo Vrijeme Apfel6
 • MNK Alumnus6
 • MNK Square4
 • MNK Osijek Kelme3
 • AFC Universitas3
 • MNK Crnica1
 • MNK Jesenje1
 • MNK Brod 0351
 • HMNK Vrgorac1
 • MNK Futsal Dinamo1
 • MNK Split0
Učlani se Postani punopravni član MNK Futsal Dinamo Zahtjev Povjerenici
Jedan član = Jedan glas

PLAVI SPONZOR

 

ZLATNI SPONZOR

 

SREBRNI SPONZOR

 

BRONČANI SPONZOR

 

TEHNIČKI SPONZOR

MNK Futsal Dinamo © 2014. Sva prava pridržana. E-ito.hr