Klub

30.12.2018 06:50

5 lijepih stvari koje su obilježile 2018.

U pregledu 2018. prisjetili smo se svega što se događalo u protekloj godini. Nažalost, 2018. će ostati zapamćena po smrti naša dva anđela, Oskara Kadrnke i Matije Capara, ali u proteklih 365 dana je isto tako bilo i jako puno lijepih stvari,  popraćenih smijehom i veseljem.

> Iza nas je godina rekorda, smijeha i suza

Stoga, u današnjem članku prisjećamo se pet lijepih stvari koje su obilježile proteklu godinu.

1. Rekordan broj članova

Futsal Dinamo je klub u vlasništvu svojih članova, a članovi su najvažniji segment kluba. Stoga, (uvjerljivo) obaranje rekorda broja članova je svakako najljepša vijest na kraju 2018. godine, u kojoj smo učlanili 2573 osobe, a prethodni rekord (1608 članova) skinuli smo već u travnju, dok je 2000. član učlanjen u srpnju.

Velike zaslugu za obaranje rekorda pripadaju našim najboljim povjerenicima, zatim našim volonterima koji su na utakmicama strpljivo učlanjivali navijače, ali i svim prethodnim članovima koji su ove godine nagovorili barem jednu novu osobu da se učlani u klub.

Podsjećamo, 2019. je izborna godina, biramo novog predsjednika i upravu kluba stoga se nadamo kako će u idućoj godini pasti novi rekord te da ćemo se s pet kontinenata, na kojima trenutno imamo članove, proširiti i na šesti, posljednji nastanjeni kontinent.

> Pregled članstva u 2018:  Rekordna godina s članovima na pet kontinenata (GRAFIKA)

2. Osam igrača iz škole futsala u udarnoj momčadi

Futsal Dinamo je sezonu 2017./18. završio u polufinalu prvenstva i kupa Hrvatske, a u novu smo ušli bez nekoliko standardnih prvotimaca (Kristijana Grbeše, Gorana Škorića i pokojnog Capija), dok nam je stigao samo iskusni Jakov Grcić. To je značilo da se uprava i struka kluba orijentirala na pružanje prilike igračima iz škole futsala od kojih su neki već postali nositelji ove seniorske momčadi.

Kristian Čekol i Karlo Maloševac standardni su članovi prve petorke, a na pragu iste su Tomislav Hercigonja, Ivan Šulentić, Vito Gagulić i Danijel Dekanić. Naše navijače posebno je impresionirala smirenost i sigurnost kojom igra mladi junior Mateo Mužar, a priliku u udarnoj momčadi dobila su još dva juniora, Dominik Cvišić i Fran Vukelić.

Iako rezultatski možda nismo na razini na kakvoj smo naviknuli navijače proteklih godina, igra i zalaganje su postojani. Futsal Dinamo u prvom kadru ima devetoricu igrača iz škole futsala, što nam garantira svjetlu budućnost, pogotovo kada vidimo napredak same Škole…

> Statistički prikaz polusezone: Velika gužva na vrhu ljestvice strijelaca (GRAFIKA)

3. Rast Dinamove škole futsala

Iako je Dinamova škola futsala sredinom godine, kao i cijeli klub, pretrpjela veliki gubitak odlaskom njenog voditelja Capara i jednog polaznika Oskara, ovaj segment kluba u 2018. je prilično narastao. Za novog voditelja, uz već ranijeg Alena Jukića, postavljen je legendarni igrač kluba i novi dopredsjednik Antonio Franja.

Franjini prvi potezi bili su otvaranje podružnice Škole u Jazbini, u SC Fairplayu, te dovođenje također legendarnog Hrvoja Štroka za jednog od trenera. Trenerskom timu još su se priključili senior Jakov Grcić te donedavni volonter Dario Posarić. Također, u ovoj godini ostvaren je rekordan broj polaznika te s ponosom možemo reći kako je u Dinamovoj školi futsala krajem 2018. treniralo preko sto dječaka i djevojčica.

Juniorska selekcija kluba, koju vodi Jukić, je na krilima Vukelića (10 pogodaka) ostvarila maksimalan učinak u jesenskom dijelu prvenstva, a kadetska, pod Grcićevim vodstvom, se bori za završnicu te je sudjelovala na dva Mastersa. Također, zapažene rezultate ostvarile su novoformirane U-9, U-11, U-12 i U-15 kategorije na raznim turnirima diljem Grada Zagreba i okolice.

> Rekordan broj polaznika, juniori jesenski prvaci

4. Prelijepa Šalata

U 2018. godini organizirali smo, prvi puta do sada, dvije Šalate. Nažalost, prva je bila neočekivana, u čast prerano preminulim anđelima Oskaru Kadrnki i Matiji Caparu, a kako se u ovom tekstu prisjećamo samo lijepih stvari (iako je posljednji ispraćaj naših anđela bio iznimno lijep), fokusirat ćemo se na onu standardnu Šalatu, održanu sredinom rujna.

Dvodnevni program Trofeja Dinamo završio je finalnim mečevima u ženskoj, veteranskoj i seniorskoj konkurenciji, nakon čega je uslijedio središnji dio dvodnevne navijačko-malonogometne manifestacije. Futsal Dinamu se ovog puta u prijateljskoj utakmici suprotstavila momčad doprvaka Grčke, Panathinaikosa.

Na tribinama je bilo najviše gledatelja nakon premijerne Šalate 2014. (ako gledamo zbrojimobroj gledatelja u oba dana Šalate, ova je bila najposjećenija), a uz Bad Blue Boyse pronašlo se i pedesetak navijača PAO-a, popularnih Gate 13. Cjelokupna navijačka kulisa bila je spektakularna, slike i video kompilacije navijanja, popraćenog zastavama, dimnim fontanama i bengalkama ponovno su obišle cijeli svijet, a strani i domaći mediji divili su se navijačkom performansu naših (i grčkih) navijača…

> Dinamo – to smo mi

5. Rast Trofeja Dinamo i Dinamovih pub kvizova

U posljednju kategoriju stavljeni su popratni projekti koji nisu direktno vezani uz naš klub, ali su pokrenuti uz pokroviteljstvo Futsal Dinama i odrađeni uz pomoć volontera i zaposlenika kluba. Druga sezona Trofeja Dinamo proširila je natjecanje na osam turnira, od kojih su se tri održala izvan Zagreba (Bjelovar, Ivanić Grad i Kutina) te je seniorskoj pridodala žensku i veteransku kategoriju.

Rezime je rekordan broj ekipa, igrača i fantastičnih utakmica, a ovim putem čestitamo osvajačima na osvojenom Trofeju – MC Plus Sveta Nedjelja u ženskoj kategoriji, AD Tokić & Zloćo i prijatelji u veteranskoj te Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu u seniorskoj konkurenciji.

Dinamov pub kviz odradio je drugu sezonu postojanja, a u 2018. održana su četiri kviza, od čega jedan tematski, odigran pred derbi Dinama i Hajduka u veljači, a osvojila ga je, prilično neočekivano, ekipa pod nazivom Šoko Tomota. Tri opća Dinamova kviza osvojila je ekipa Draganićka farma, svaki puta ispred „vječnog rivala“ Mlinke za Cicu, a kroz godinu isprofilirale su se neke ekipe koje bi ubrzo mogle skinuti „veliku dvojku“.

Dinamo - to smo mi

Live score

Nema utakmice u tijeku
Powered by

Tablica

  • MNK Novo Vrijeme Apfel15
  • MNK Square10
  • MNK Olmissum9
  • AFC Universitas9
  • MNK Crnica9
  • MNK Alumnus Sesvete7
  • MNK Futsal Dinamo5
  • HMNK Vrgorac4
  • MNK Uspinjača – Gimka2
  • MNK Split1
Učlani se Postani punopravni član MNK Futsal Dinamo Zahtjev Povjerenici
Jedan član = Jedan glas

PLAVI SPONZOR

 

SREBRNI SPONZOR

 

BRONČANI SPONZOR

 

TEHNIČKI SPONZOR

               
MNK Futsal Dinamo © 2014. Sva prava pridržana. E-ito.hr