O klubu

Detaljnije o Futsal Dinamu

Izdvojeno

OSNIVANJE KLUBA

Službeno, MNK Futsal Dinamo osnovan je 2012. godine. Prvi predsjednik kluba bio je Matija Đulvat, a trener Mate Čuljak.
Klub je u prvoj  sezoni (2012/2013) nastupao u 2. ligi Sjever i izborio drugo mjesto, nakon čega je slijedila godina pauze za seniorsku ekipu, dok su mlađe kategorije nastavile s natjecanjem.

BBB I DINAMO

U proljeće 2014. godine BBB dolaze na ideju osnivanja vlastitog malonogometnog kluba kako bi se na njegovim utakmicama okupljali navijači i nastavila tradicija navijanja za Dinamo u Zagrebu, a s obzirom da su represija i veliki broj zabrana mnoge udaljili sa stadiona Maksimir.

S obzirom da je već postojao Futsal Dinamo, dolazi do kontakta sa tada vodećim ljudima kluba koji su i sami navijači Dinama, zbog čega klub i nosi ovo ime. Ubrzo se donosi odluka da će BBB, umjesto osnivanja potpuno novog kluba, preuzeti vođenje ovog kluba u svim segmentima osim sportskog koji je ostavljen Dinamovcima s više futsal iskustva. Mogao se osnovati potpuno novi klub istog imena, ali odabrano je ovo rješenje jer je ideja bila uključiti u rad kluba sve navijače Dinama koji žele biti dio ove priče. 

IME KLUBA

Puno ime kluba je MNK Futsal Dinamo. MNK (malonogometni klub) je obavezni prefiks za sve klubove koji se natječu u ovom sportu, dok je naziv futsal zadržan jer je to međunarodno ime za ovaj službeno priznati sport. Razlika između malog nogometa i futsala je ta da  se pod malim nogometom podrazumijeva  igra koja se najčešće igra na turnirima s 6 igrača u polju (5 igrača i vratar), dok je futsal sport koji ima svoja specifična pravila (4 igrača i vratar) i službeno natjecanje. Ime Dinamo označava duh našeg kluba.

Klub je prije svega  za nas ideal, emocija, a ne pravni subjekt.

KONCEPT KLUBA

Futsal Dinamo je klub navijača Dinama koji se temelji isključivo na entuzijazmu njegovih članova i ljubavi prema Svetinji! Naša je vodilja u ovoj priči ideal Dinama i iskrena ljubav prema našem klubu i gradu.

Klub je „vlasništvo“ svih članova, bez uvijanja i bez birokratskih/pravnih smicalica i trikova. Klub vode članovi/navijači i on je iznad svakog pojedinca. Onog trenutka kada navijač postane članom on postaje jedan od „vlasnika“ koji ima pravo odlučivati i kreirati razvoj kluba.

Smatramo da niti jedan pojedinac ne može polagati isključivo pravo na Dinamo jer klub su njegovi navijači.

CILJEVI KLUBA

Glavni cilj kluba je okupljanje svih navijača Dinama i razvijanje ljubavi u mlađim generacijama prema Dinamu i Zagrebu.  Što se tiče sportskih ambicija, ime Dinamo i naši članovi nas obvezuju da učinimo sve da budemo- najbolji!

S organizacijske strane cilj je da Futsal Dinamo ne ovisi o niti jednom pojedincu već da bude samoodrživ i neovisan. Sva financijska sredstva koja klub stekne će se samo i isključivo ulagati u razvoj kluba te njegovih sportskih selekcija. Svi podaci o poslovanju kluba će uvijek biti na dispoziciji svim njegovim članovima jer

Dinamo - to smo mi!

Live score

Nema utakmice u tijeku
Powered by

Tablica

  • MNK Novo Vrijeme Apfel15
  • MNK Square10
  • MNK Olmissum9
  • AFC Universitas9
  • MNK Crnica9
  • MNK Alumnus Sesvete7
  • MNK Futsal Dinamo5
  • HMNK Vrgorac4
  • MNK Uspinjača – Gimka2
  • MNK Split1
Učlani se Postani punopravni član MNK Futsal Dinamo Zahtjev Povjerenici
Jedan član = Jedan glas

PLAVI SPONZOR

 

SREBRNI SPONZOR

 

BRONČANI SPONZOR

 

TEHNIČKI SPONZOR

               
MNK Futsal Dinamo © 2014. Sva prava pridržana. E-ito.hr